Tocanita de ceapa cu mamaliguta-post

de nadina73 in Mancaruri de post, 18 Noi 2010 | 22332 vizualizari

 

O mancarica de post ,foarte gustoasa(pentru iubitori de ceapa)iar cu mamaliguta si varza murata ,castraveti murati. La manastiri se face foarte des aceasta mancare in post

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg ceapa
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura pasta de boia dulce
  • 2 linguri pasta gulas de ardei
  • sare
  • piper
  • 5 cartofi
  • Mamaliga:
  • faina de malai
  • apa
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ceapa cu mamaliguta-post:

Acuma veti zice "cata ceapa?"... E foarte adevarat pare multa ,dar tocata si prajita scade ,iar din aceasi compozitie am facut si "palanetz cu ceapa"  (vezi reteta postata)

Se curata ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei,la foc mic amestecand mereu sa nu se arda .Se condimenteaza cu sare, piper, pasta de ardei gulas  si boia. Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete ,mai mari, mai mici cum doriti.

Dupa ce ceapa s-a calit 20 -25 minute bune se pun cartofii taiati cubulete si 1 cana de apa si  se lasa sa fiarba la foc mic acoperit cu capac inca 40-50 minute,dupa care se stinge focul si tocanita e gata

Mamaliguta:

se pune apa la fiert cu putina sare Cand clocoteste se pune faina de malai si se amesteca bine Se serveste mamaliguta calda cu tocanita de ceapa si muratura.

PS:sincer pentru cei care nu am incercat pana acum ,poate li se pare ceva ciudat acest fel de mancare.Dar va asigur ca este foarte foarte buna

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa cu mamaliguta-post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (16)

lia maria 1

19.11.2010, 09:50

draga de tine ai avut ce munci la atata ceapa dar tocanita arata bestial

vanilla 1

19.11.2010, 12:41

excelenta acum ca a inceput postul!

Irina 1

19.11.2010, 18:47

Bun de tot! Si mama mea face mancare de ceapa, dar cu vin si cu masline.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la tava cu cartofi