Tocana porcului

de reisnaor_2006 in Porc, 15 Mai 2015 | 9981 vizualizari

 

Bomba calorica,dar merita.Se prepara de Craciun cand taiem porcul,dar o facem si in timpul anului,este foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de porc cu grasime
  • 1 pereche de carnati de casa afumati
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana porcului:

       Carnea am spalat-o si am taiat-o cubulete potrivite.Carnatiul l-am taiat felii si impreuna cu carnea l-am adaugat intr-o cratita incapatoare.Nu am pus nici un strop de ulei ptr ca se topeste grasimea de pe carne si lasa unsoare.

        Cand s-a topit grasimea de pe carne si s-a rumenit carnatiul se adauga apa cat sa acoperim carnea si lasam la foc potrivit sa fiarba.Cand carnea este fiarta se adauga usturoiul pisat sau taiat feliute,se sareaza si se pipereaza.Lasam sa scada apa in asa fel icat sa ramana putin zaft.Servim alaturi de mamaliga.Pofta buna.

TIPS-URI

1

cand prajim carnea lasam focul incet ca sa nu se arda pana se topeste grasimea.

2

neaparat trebuie servita cu muraturi,mai ales varza murata,este super buna.

3

putem adauga la sfarsit si o lingurita de boia .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana porcului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la cratita