Tocana din carne de porc cu ardei copt

de miki_a in Porc, 25 Feb 2016 | 5062 vizualizari

 

Bun găsit! 
Astăzi vă prezint un tip de mâncare simplu, făcut din câteva ingrediente și condimente bine alese și combinate pentru un gust armonios, plăcut și vibrant!  
Particip cu această rețetă la noul concurs DE LA BUCATAR LA JUSTITIAR  Godina!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr. carne de porc (pulpă de porc);
  • 2 morcovi;
  • 8 cepe mărunțele;
  • 1 rădăcină de păstârnac;
  • 4 ardei Kapia copți (eu am folosit congelați, dar se găsesc de cumpărat și la borcan);
  • 200 ml. supă concentrată;
  • 200 ml. suc de roșii gros (făcut în casă);
  • 5 linguri de ulei pentru prăjit;
  • 10 boabe de piper;
  • 2-3 foi de dafin;
  • sare după gust;
  • pătrunjel proaspăt tocat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana din carne de porc cu ardei copt:

Tăiem carnea cuburi potrivite (eu le tai mai mici ca să se pătrundă mai repede și mai ușor).

Într-o tigaie, încingem uleiul și adăugăm carnea. O lăsăm să se rumenească pe toate parțile, învârtind- destul de des până își lasă sucul.

În timp ce carnea se înăbușă la foc mediu spre mic, pregătim legumele (spălat, curățat, tăiat) și le adăugăm în tigaie:

- curățăm morcovii, îi tăiem rondele subțiri și îi adăugăm peste carnea din tigaie;

- continuăm cu cepele: le curățăm, le tăiem juliene și le adăugăm în tigaie peste celelalte ingrediente;

- curățăm păstârnacul și îl tăiem rondele la fel de subțiri ca cele de morcov; îl punem în tigaie.

Dacă este nevoie de lichid în tigaie se adaugă treptat supă caldă (carnea va fierbe mult mai ușor și se previne arderea).

Când legumele și carnea sunt pe  trei sferturi fierte (se pătrund destul de ușor, fără să se terciuiască) punem ardeii copti tăiați fâșii, condimentele (câteva boabe de piper și 2-3 frunze de dafin rupte ușor) și sucul de roșii. Amestecăm, acoperim tigaia și lăsăm să mai fiarbă 10-15 minute pentru ca toate ingredientele să-și ia gust și aromă.  

Oprim focul și ornăm cu pătrunjel proaspăt tocat.

Servim mâncarea caldă, cu mămăliguță, murături, ardei iuți sau smântână!

Poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

După preferințe, supa poate fi înlocuită cu un pahar de vin alb sec sau apă (deși nu recomand apă, e semn de sărăcie :D).

2

La fel, se poate adăuga în preparat usturoi tocat și condimente de care vă plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana din carne de porc cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 60 %
999.99 lei
399.99 lei

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

COMENTARII (27)

miki_a 1

05.04.2016, 15:06

Multumesc mult tuturor! Miha, , multumesc de trecere! Anul asta am sa pun rezerve mai mari de ardei copt in congelator (m-am obisnuit sa-l pun in toate mancarurile, schimba total gustul)!

Panacris 1

15.04.2016, 16:17

miki_a 1

26.04.2016, 12:34

Multumesc Cristina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]