Tocana de miel

de Bucataras in Oaie, 18 Apr 2011 | 13244 vizualizari

 

Este o reteta culeasa din cartea de bucate a principesei Margareta si ii apartine principesei Elena a Romaniei. Iata cum puteti prepara de Pasti o reteta de miel deosebita

 

INGREDIENTE

  • 900 gr miel taiat bucati mici
  • 12 cepe mici
  •  6 morcovi mici
  • 2 tije de telina
  • 2 fire de praz
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 100 gr faina alba
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 litri consomme (supa din oasele de la miel)
  • 2 pahare de vin dulce
  • 1 lingura de rozmarin
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de miel:

Amestecati faina cu sarea si piperul. Treceti carnea prin faina condimentata si rumeniti-o citeva minute in ulei in tigaie, pina cind devine maronie pe toate partile. Rumeniti bucatile de carne in mai multe serii. La sfirsit, puneti bucatile de carne intr-un ceaun cu pereti grosi.

Taiati morcovii, tijele de telina, prazul, ceapa in bucati de 3 cm, prajiti-le in ulei in tigaie pina devin moi si aurii, apoi adaugati-le peste carnea din ceaun.

Taiati ceapa, prajiti-o in ulei pina se rumeneste, apoi adaugati usturoiul si rozmarinul. Prajiti inca putin apoi turnati vinul si "curatati" tigaia, folosind o lingura de lemn pentru a stringe resturile caramelizate. Turnati continutul tigaii in ceaunul cu carne.

Adaugati consommeul de miel si frunzele de dafin in ceaun. Fierbeti pe aragaz, la foc foarte mic, timp de 3 ore. Cu cit focul este mai mic si timpul de fierbere mai mare, cu atit tocana va fi mai gustoasa.

Se poate pune si la cuptor, la 180 C, acoperit bine cu capacul timp de aproximativ 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de miel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

Bucataras 1

20.04.2011, 00:22

reteta din cartea principesei Margareta

Kori 1

17.10.2011, 00:28

nu ma mai uit la ea ca mor de pofta arata buna rau

AnyCostescu 1

07.02.2013, 12:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel