Tocană de cartofi cu roșii, rucola și busuioc

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 23 Apr 2013 | 4749 vizualizari

 

Dacă vreți să duceți banala tocană de cartofi la un nou nivel, această rețetă v-ar putea fi de folos.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame cartofi albi, curățați și tăiați cuburi
  • 1 zucchini, tăiat longitudinal în 2 apoi tăiat rondele
  • 100 grame ciuperci, tăiate în 4
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 20 grame muguri de pin
  • 100 ml lapte degresat
  • 70 de grame mix de rucola cu salată
  • 6 roșii cherry tăiate în 2
  • 10 frunze de busuioc proaspăt
  • 30 grame parmezan ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocană de cartofi cu roșii, rucola și busuioc:

Cartofii se fierb în apă cu sare 20 de minute. 

Zucchini se călește împreună cu ciupercile într-un wok, cu puțin ulei pentru 4-5 minute. Se sărează și se piperează. 

Mugurii de pin se prăjesc într-o tigaie cu puțin ulei până prind culoare. 

Cartofii se pasează. 

Se încălzește laptele și se adaugă peste cartofi. Se adaugă roșiile, zucchini, ciupercile și mixul de rucola. Se amestecă, se adaugă busuiocul și parmezanul. Se sărează și se piperează, dacă mai este nevoie. 

La final se adaugă mugurii de pin

TIPS-URI

1

Poate fi consumată ca fel principal sau ca garnitură

2

Calorii de porție: ~ 400

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de cartofi cu roșii, rucola și busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume africana - Chakalaka