Tiramisu reţetă reinterpretata

de adasev12 in Prajituri, 28 Apr 2012 | 7421 vizualizari

 

pofta mare, lipsa de ingrediente, si putina inspiratie...am vrut tiramisu si am facut...chiar daca a iesit altfel, s-a papat imediat...sotul zice ca a fost mai bun decat cu piscoturi...nu a fost mai bun , parerea mea, dar a fost.....altfel...

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti dulci
  • 3 oua
  • 5 g gelatina foaie
  • 250 g mascarpone
  • 50 g stafide
  • 5 ml esenta de rom
  • 6 lg zahar
  • o vanilie
  • 300 ml cafea indulcita( eu am folosit jacobs, ca nu am avut ness, dar parerea mea e ca cu ness e mai bun...sau poate ca-mi place mie mai mult...)
  • cacao amara
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă reinterpretata:

Tiramisu reţetă reinterpretata

Mai intai am facut cafeluta si am lasat la racit. Dupa ce s-a racit am pus esenta de rom in ea.

Gelatina am pus-o in apa rece la hidratat in frigider. Astfel se topeste fff repede, imediat ce se incalzeste nitel.

Stafidele le-am pus in apa calduta sa se hidrateze si ele cam jumatate de ora.

Galbenusurile le-am batut bine cu 4 lg de zahar si vanilia pana au devenit albicioase si s-a topit zaharul( nu e nevoie neaparat de zahar pudra, fiindca se va topi oricum). Albusurile le-am batut spuma cu alte 2 lg de zahar. Gelatina am pus-o la foc mic doar sa se incalzeasca putin, s-a topit imediat , apoi am adaugat-o peste galbenusuri si am mai mixat putin sa se amestece bine.  Am adaugat mascarpone la galbenusuri si am amestecat cu o lingura pana s-a incorporat bine,, apoi am pus si albusurile si am amestecat tot cu lingura.

In lipsa unei tavi cu pereti detasabili, m-am folosit de o cutie de inghetata, pe care  apoi am taiat-o frumusel  cu foarfeca de jur imprejur. Deci am luat cutia si am inceput asamblarea.

Am pus un strat de biscuiti inmuiati in cafea , apoi un strat de crema,apoi alt strat de biscuitii inmuiati si apoi iar crema...

Am pus patru straturi de biscuiti, terminanad cu crema deasupra.

Am dat la frigider pt cateva ore, cel putin 2  ca sa se intareasca putin crema.

Am scos cutia si cu o foarfeca am taiat lateralele cutiei, lasand doar partea de jos,  pe post de suport-tava.

Am presarat deasupra cacao din belsug , am taiat si am trecut la treaba, adica la infulecat.

Pofta buna si voua!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu branza