Tiramisu reţetă originală, cu zmeura

de Ligia Bxl in Dulciuri, 9 Iul 2015 | 17334 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Ceva bun,racoros si cu aspect placut!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 1 pachet de piscoturi
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar+2 pliculete de zahar vanilat
  • 250 gr de mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 250 gr zmeura
  • 1 cana de cafea neindulcita
  • frisca pentru ornat
  • putina ciocolata rasa pentru ornat
  • frunze de menta pentru ornat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală, cu zmeura:

Tiramisu reţetă originală

Se face mai intai crema:Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin albe,se adauga peste mascarpone si se amesteca bine pana devine o crema omogena.

Se bate smantana pentru frisca si se amesteca apoi cu crema de mascarpone(eu in loc de albusuri am folosit smantana pentru frisca).

Aceasta crema se da la rece apoi pregatim piscoturile,care se rup bucatele mici,se trec prin cafea neindulcita.

Se asambleaza cupele:se pun mai intai piscoturi insiropate apoi cu un posh se pune cate putin din crema in fiecare cupa,apoi se pun cateva zmeure pe marginea lor pentru a avea un aspect deosebit.

Se pun iar piscoturi insiropate,apoi se orneaza cu frisca,se presara ciocolata rasa,se pune cate o zmeura deasupra si o frunza de menta pentru aspect.

Se dau la rece.Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu ciocolata