Tiramisu reţetă originală cu capsuni

de Criss in Prajituri, 22 Apr 2016 | 12206 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
(Pentru ca atunci cand am postat aceasta reteta am fost cascata sau prea adormita :D din greseala am postat-o la articole si Bucatarasul Sef m-a atentionat si m-a rugat sa o postez din nou, iata ca acum m-am conformat.) Din nou tiramisu, pentru ca dupa cum spuneam intr-o postare anterioara, este un desert foarte simplu si rapid. Pentru ca lui Alex nu ii place varianta clasica de tiramisu (din cauza cafelei), de aceasta data am facut un tiramisu cu capsuni. Pentru ca zilele trecute am facut curatenie prin congelator si am gasit o punga cu capsuni, am folosit capsunele congelate pentru a face un sos pentru insiropat piscoturile. A iesit un desert delicios, Alex chiar mi-a zis sa nu mai fac niciodata tiramisu cu cafea ci doar cu capsuni. :)

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Ingrediente:
  • -1 pachet mic de piscoturi (cel cu doua pungi de piscoturi)
  • -250 g mascarpone
  • -200 ml frisca lichida Pilos
  • -2 linguri zahar pudra
  • -250 g capsuni proaspete
  • Sos de capsuni:
  • -400 g capsuni congelate
  • -2 linguri zahar
  • -50 ml apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală cu capsuni:

Tiramisu reţetă originală

Mai intai se pregateste sosul pentru insiropat piscoturile. Capsunele congelate (puteti folosi desigur si capsuni proaspete) se pun intr-o cratita impreuza cu zaharul si apa, pana cand se inmoaie, apoi cu blenderul vertical se mixeaza pana rezulta un sos nu foarte gros. Jumatate din cantitatea de piscoturi se trece prin sirop apoi se aseaza unul langa altul intr-o tava (aproximativ 15/25), apoi se mai pun deasupra doua  linguri din sosul de capsuni.  Pentru crema se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra si esenta de vanilie si se adauga frisca batuta spuma. Se omogenizeaza, apoi se pune jumatate din crema peste piscoturi. Peste crema se pune al doilea rand de piscoturi insiropate cu sos de capsuni apoi restul de crema. Se pudreaza cu putina cacao si se orneaza cu capsuni proaspete. Inainte de servire, ideal e sa stea minim 2 ore in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (16)

Criss 1

24.04.2016, 06:32

Multumesc mult.

Gherca Daniela 1

24.04.2016, 15:21

delicios si cu fructe de sezon!

CameliaR 1

12.05.2016, 11:53

Ce minunatie! La favorite!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat