Tiramisu reţetă originală
Reteta de tiramisu originala putin imbunatatita :)
Tiramisu reţetă originală
Pentru inceput se separa ouale cu grija. Galbenusul se amesteca cu zaharul pana se topeste si devine ca o crema. Dupa aceea se adauga mascarponele, se mixeaza si se adauga esenta de migdale sau portocala dupa gust(mie imi place sa fie mai aromat si pun sa se simta mai bine). Albusul se bate spuma tare cu sarea. Se incorcopeaza apoi cu galbenusul.
Se ia un vas(eu l-am preparat intr-un vas yena de marime medie dreptunghiular), iar pe fundul vasului se pun 2-3 linguri de crema cat sa acopere putin. Piscoturile se insiropeaza pe ambele parti, se adauga un strat de crema, inca un strat de piscoturi si unul de crema.
Se lasa peste noapte la frigider, iar urmatoarea zi se razuieste din abundenta cu ciocolata amaruie.
Pofta buna!