Nu stiu daca este Tiramisu reţetă originală, dar am zis sa fac si alta varianta de tiramisu si am dat cautare pe bucataras si m-am oprit la reteta Oanei. Ea spune ca se aproprie de reteta originala de tiramisu,eu n-am mancat din aia originala,deci o cred pe cuvant.Am schimbat cafeaua cu nessul.
Tiramisu reţetă originală
Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin o crema spumoasa,apoi adaugam esenta de vanilie si coniacul.Adaugam mascarponele si mixam bine pana se omogenizeaza.La final adaugam albusurile batute spuma tare,avand grija sa le incorporam cu miscari incete,de jos in sus.
Nessul il amestecam cu apa rece in inmuiem piscoturile,nu foarte mult,doar le scufundam si apoi le scoatem,sa nu se inmoaie rau.
Asamblare : Eu am folosit o tava de aluminiu dimensiuni 30/24.Am asezat un start de piscoturi inmuiate in ness,apoi am pus jumatate din crema,peste crema piscoturi si restul de crema.Mi-au incaput in total 42 de piscoturi.Deasupra am presarat aschii de ciocolata si am pudrat cu cacao.
1
pentru cei care nu pot manca oul crud,exista varianta baie de abur....eu n-am nici o problema,imi plac ambele variante.