Tiramisu reţetă adaptata

de adriana65 in Torturi, 5 Noi 2009 | 10651 vizualizari

 

Desi nu este Tiramisu reţetă originala, e atat de bine adaptata incat a iesit un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • - 500 g piscoturi Savoiardi
  • - 500 g Crema Mascarpone
  • - 4 oua
  • - 150 g zahar
  •  - 10 linguri lichior Irish Cream
  •  - 10 g gelatina
  •  - 5 linguri cafea macinata
  • - 2 lingurite cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

Tiramisu reţetă adaptata
Se incepe cu prepararea unei cafele din aproximativ 500 ml apa si cele 5 linguri de cafea.
Pana ce cafeaua se raceste se trece la prepararea cremei.
Se separa ouale: galbenusurile se bat cu 100 g zahar; se inglobeaza lichiorul si gelatina, iar la urma crema Mascarpone.
Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si se inglobeaza in crema de galbenusuri.
Cu toate pregatite trecem la asamblarea tortului sau a prajiturii, cum vreti, mie imi place sa-i spun tort.
Tava in care o sa asamblam tortul se unge cu un strat de crema.
Fiecare piscot se trece prin cafea. Atentie se trece numai foarte putin! se introduce fiecare piscot in lichid si se scoate imediat, altfel riscam sa se inmoaie prea mult  si nu-si vor mai pastra forma si aspectul frumos; continuam astfel pana terminam de pus primul strat de piscoturi, inca un strat de crema ( din belsug) apoi iar piscoturi si tot asa pana se termina.
La sfarsit se pudreaza cu cacao
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adriana65 1

13.11.2009, 09:15

gelatina se poate înlocui sau să nu se pună deloc , mai ales dacă se consuma imediat

liana_geicu 1

15.11.2009, 21:50

aceasta prajitura imi aminteste de anii de studentie. in perioada aia am mancat pentru prima data, si cand am descoperit-o mancam foarte des...

elena1988 1

02.02.2011, 17:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni