Teriyaki Steak

de Satisfyyourcravings in Vita, 25 Ian 2013 | 3912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăți muşchi de vită fraged cu o grosime de 1/2 cm
  • 1 lingură mirin
  • 1 lingură sake
  • 1 lingură sos de soia light
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 bucată de 2 cm de ghimbir proaspăt, ras
  • sare/ piper
  • ulei de măsline
  • 1/2 linguriță semințe de susan
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Teriyaki Steak:

Se amestecă mirinul cu sake, sosul de soia, zahărul, ghimbirul și semințele de susan. Se așează bucățile de carne în marinata obținută anterior și se refrigerează pentru minim 24 de ore. 

Se scot bucățile din marinată și aduce carnea la temperatura camerei înainte de prelucrarea termică. Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie și se adaugă bucățile de carne. Se gătesc 2 minute jumătate pe fiecare parte. Se scot și se lasă la odihnit un timp egal cu cel de gătire. 

Se servește cu garnitura preferată.

TIPS-URI

1

Din marinată se poate face un sos dacă se fierbe la foc mediu până când jumătate din lichid s-a evaporat.

2

Am optat pentru o garnitură de orez alb gătit simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Teriyaki Steak" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de vitel cu hribi (si pepene galben)