Adică un fel de fix-pix,că nu prea aveam chef să mă complic.Mă gândisem la nişte pere înecate în sos caramel,dar parcă îmi era dor şi de clătite.Acuma nu cred ca o să se supere cineva că le-am adunat într-un desert.Problema a fost că pe când am vrut pere,de abia am gasit la piaţă din cele de care aveam nevoie.A mai rămas puţin caramel şi pentru terină,după ce au dat fetele iama la borcănelul meu.
Pentru clatite:
Pentru umplutura:
Sos caramel:
Se pregatesc clatitele dupa reteta clasica sau preferintele fiecaruia.Ar fi necesare cam 10-12 clatite.
Se curata perele si se taie bucati.Se pun doua linguri de zahar,se amesteca,se pune un baton de scortisoara si se pune intr-un vas pe foc.Se amesteca si se lasa pana cand perele se inmoaie sufiecient cat sa le putem zdrobi.Adaugam vanilia si inca un praf de scortisoara.
Cand s-au racit le sfarâmam cu o furculita,pot sa mai ramana si bucati întregi.
Intr-o forma de chec asezam o folie alimentara,apoi asezam primul rand de clatite,astfel încat sa îmbrace si marginile formei.Apoi punem umplutura de pere.Intindem putin si pe marginile formei(eu am uitat sa fac asta).Asezam apoi celelalte clatite,umplutura si pliem clatita peste ea.Procedam la fel si cu celelalte clatite si umplutura.La final incheiem cu o clatita peste care aducem si marginile clatitelor puse la inceput.Acoperim cu folie,punem peste ea o greautate si lasam la frigider cateva ore.Dupa acest timp,rasturnam pe un platou.
Servim cu sos caramel,frisca si …multa poftă.