Tarte Tatin

de Miha in Dulciuri, 30 Apr 2010 | 5981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • 4 mere
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • scortisoara
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte Tatin:

Merele curatate si fara cotoare se taie in felii groase. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se pudreaza cu scortisoara.

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie se adauga untul si se amesteca energic, pana se incorporeaza si obtinem un delicios caramel. Se adauga merele si se amesteca usor cu o spatula, pana toate feliile de mar au un strat uniform de caramel.

Se rastoarna merele in forma de tarta si se repartizeaza uniform.

Aluatul de foietaj se taie in patrate potrivite ca marime, apoi se acopera merele.

Merele pot ramane in acelasi vas in care ati caramelizat zaharul si puneti aluatul deasupra. Nu neaparat taiat bucati, se poate pune si foaia intreaga. Eu l-am pus bucati pentru ca nu era decongelat complet si nu puteam manevra aluatul cum trebuie. :))

Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste aluatul.

Dupa ce se scoate tava din cuptor se acopera cu un platou potrivit apoi se rastoarna tarta cu o miscare ferma. Se mai lasa asa cateva minute, sa se scurga tot caramelul.

Se portioneaza dupa preferinta si se serveste calda cu o portie de inghetata.

Daca ramane si pe mai tarziu, e delicioasa si rece. Chiar si fara inghetata. :))

Sursa: aici si aici. :)  Adica, am facut o combinatie intre cele 2. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

epurasha2bb 1

03.05.2010, 22:09

foarte frumos, mersi Miha pt.documnetare, eu credeam ca Tatin e vreun bucatar francez nicidecum 2 surori bucatarese.

Sylvia 1

05.05.2010, 22:44

Bestial arata ! Ador tarta asta

adry88 1

03.06.2011, 21:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce si stafide