Tarte cu crema de vanilie

de silvi0ara in Prajituri, 25 Feb 2010 | 4049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 175g faina
  • 75g unt
  • 75g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • o prize sare
  • Crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri frisca lichida
  • 3 linguri zahar
  • 150ml frisca lichida
  • 2 licuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu crema de vanilie:

Se pune faina intr-un vas se face o gaura in mijloc se adauga o priza de sare, zaharul, zaharul vanilat, untul rece (taiat bucatele mici) si galbenusurile.
Se amesteca bine aluatul si se framanta pana la omogenizare.Impachetati aluatul in folie de plastic si dati-l la frigider cam 20 minute. Dupa ce s-a racit bine,se scoate si se formeaza mici bilute(in functie de marimea formei)care se pun in forme,se preseaza bine pe fundul si marginile formei.Ca sa nu se umfle la copt,se inteapa cu furculita aluatul .Se dau la cuptorul incins la 180 gC pentru 30 de minute.Se lasa sa se raceasca si se scot cu grija sa nu se rupa.

Crema:

Intr-o craticioara se pun cele 3 galbenusuri,zaharul si cele 5 linguri de frisca lichida,se aseaza pe foc mic si se amesteca pana ce sosul se ingroasa.Se lasa la racit si se adauga zaharul vanilat.Separat se bate bine frisca lichida(daca folositi vegetala nu mai adaugati zahar)cu zahar dupa gust.Apoi se amesteca usor in sosul racit.Cu aceasta crema se umplu tartele.Se orneaza cu fructe proaspete sau din compot.Eu am folosit maracuja-fructul pasiunii cele de culoare verde.Este putin mai acrisor,dar are o un parfum si o aroma minunta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de prajituri cu ciocolata,trufe si rom