O tarta in lungime cu aluat de pizza de casa. Prazul si branza reblochon se combina foarte bine si totul servit cu o salata verde bine asezonata este delicios.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/tartapizza-cu-praz-si-branza-reblochon.html
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul.
In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, sarea - amestecati la viteza 2. Adaugam trepat apa calda.
La final, adaugam uleiul si amestecam cca. 10-15 minute- la viteza 3-4.
Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore, într-un loc cald.
Dacă nu aveți un robot Kitchenaid:
In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua si sarea. Amestecati. Adaugati trepat apa calda. La final, adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute. Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.
Sotati prazul (partea alba) spalat si taiat marunt in untul topit, in jur de 10 minute.
Adaugati smantana, sare, piper, piment sau paprika, amestecati si rezervati.
Ifnăinăm suprafața de lucru și intindem aluatul si-l depunem in forma de tarta unsa.
Puneti deasupra prazul gatit.
Taiati branza felii si depuneti-le peste praz, alternand cu lamele de ardei rosu.
Presarati deasupra cimbru uscat si dati la cuptorul incalzit, la 200°C, timp de 30-35 minute.
Serviti fierbinte cu o salata verde.