Tarta Tatin cu caise

de ianculubita in Prajituri, 26 Iul 2013 | 4139 vizualizari

 

O tarta aromata si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 500 g caise
  • 300 g zahar
  • 50 g unt
  • 4 oua
  • 100 g iaurt cremos
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • cateva migdale
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu caise:

Topim jumatate din zahar intr-o forma rotunda (cratita) iar dupa ce s-a caramelizat adaugam untul, lasam pe foc pana obtinem un caramel fin, dam deoparte si miscam vasul astfel incat sa se intinda caramelul pe pereti; caisele spalate, curatate de samburi, le punem in vas cu taietura in sus iar in gaura punem cate o migdala; intr-un bol facem o bezea din albusuri batute cu un praf de sare, zahar, adaugam pe rand galbenusurile, iaurtul, esenta, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, amestecam cu o spatula in miscari verticale, rasturnam peste caise si lasam la cuptor 40 min; cand este gata rasturnam pe un platou iar dupa ce s-a racit, pudram cu zahar si servim.

TIPS-URI

1

in loc de migdale,puteti folosi chiar samburii caiselor daca aveti rabdare sa-i spargeti si curata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]