Tarta "Simfonia Perelor"

de ANNA_46 in Prajituri, 7 Sep 2012 | 3700 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr. faina
  • 12 5gr.zahar
  • 125 gr.unt
  • 2 oua,
  • un praf sare
  • un varf de cutit praf de copt
  • Pentru crema:
  • 1/2 lapte
  • 3 l. amidon
  • 200 gr. ciocolata cu lapte
  • 200 gr. frisca
  • 4 foi gelatina sau praf, cca. 8 sau 10 gr.
  • cateva pere sau un compot de pere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta "Simfonia Perelor":

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat ,pe care-l odihnim 1/2 ora la rece, dupa care il intindem si il asezam frumos intr-o forma unsa. Acoperim cu hartie de copt, iar deasupra punem ceva boabe, eu am folosit 200 gr. fasole. Il vom coace in cuptorul preincalzit la 180°C  cca. 40 sau 50 minute, pana ce marginile capata o culoare aurie. Lasam la racit.

Intr-o craticioara punem cele 3 linguri de amidon, adaugam usor laptele, cele 200 gr. de ciocolata si o fierbem. Luam de pe foc si asteptam sa se raceasca. Intre timp batem frisca si punem gelatina la inmuiat. Dupa ce s-a racit crema, adaugam frisca, gelatina o incalzim putin de tot,in apa in care s-a inmuiat, pana ce se dizolva si o adaugam la crema, amestecam bine si ornam tarta.

La sfarsit asezam perele deasupra, ale mele au fost tare coapte, daca sunt cam verzi le fierbem putin in apa cu zahar. Iar cele din compot le  asezam un pic pe un servet.

Tarta trebuie lasata cateva ore la rece, eu am lasat-o peste noapte. Notele au fost prima mea incercare. Pe blatul de bucatarie am intins cateva pungulite, glazura am topit-o, am taiat un coltisor la pungulita si m-am pus pe treaba. Formele le-am lasat pana a doua zi , dupa care le-am dezlipit cu grija.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta "Simfonia Perelor"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere