Umplutura:
Pentru crusta, se amesteca faina cu zaharul, coaja de lamaie, se adauga untul rece si untura, apoi dupa se se amesteca aceste ingrediente, se adauga oul si laptele rece. Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider 1 ora.
Pentru umplutura, se curata merele si te taie in felii nu foarte subtiri. Se presara zaharul peste mere, se pune untul si se calesc merele pana scade sucul lasat si merele se caramelizeaza usor. Se adauga scortisoara. Eu n-am pus multa pentru ca baietilor nu le place, insa daca era dupa mine, puneam o lingurita. Aluatul se intinde intr-o foaie rotunda, mai mare decat tava de tarta, pentru a putea plia marginile asa ca in imagine si a-i da tartei aspectul acela rustic. Se coace tarta 25-30 minute, pana cand crusta devine aurie.
Se serveste pudrata cu zahar si ideal ar fi fost cu un glob de inghetata alaturi. :D