Tarta rustica cu ardei

de vio_dreams in Aperitive / Garnituri, 4 Feb 2013 | 6516 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 100 gr margarina
  • 1 ou
  • 6 linguri apa
  • un praf sare
  • pentru umplutura:
  • 2 ardei rosii
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei portocaliu
  • 200 gr telemea
  • 100 gr cascaval
  • 2 oua
  • sare, piper
  • nucsoara
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 4 linguri lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu ardei:

Din apa, margarina, faina ou si sare  framantam un aluat.

Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Taiem ardeii fasii. Amestecam cu branza faramitata si ouale. Asezonam cu sare , piper si nucsoara dupa gust.

.Presaram masa d elucru cu faina si intindem foaia pentru tarta. Intepam cu o furculita pe toata suprafata.

Asezam in mijloc umplutura si radem deasupra cascavalul. Punem cateva fasii de ardei deasupra.

Ridicam marginile foii peste umplutura formand niste cute si presam usor ca sa nu se desfaca la copt.

Ungem cu galbenusul batut cu lapte si punem in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se poate servi atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco