Tarta rapida cu piept de pui

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2012 | 4171 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 1 piept de pui
  • 1 lingura smantana
  • 1 ou
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 ou+1 lingura de lapte pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rapida cu piept de pui:

Cepele se curata, se spala si se toaca marunt.

Pieptul de pui, fara os si fara piele, il spalam bine, apoi il taiem cubulete.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie, apoi punem ceapa la calit.

Dupa ce s-a calit o scurgem de ulei si o punem intr-un vas.

In acelasi ulei punem pieptul de pui, si lasam pana se albeste.

Dupa ce s-a facut carnea, o strecuram de apa lasata si o punem peste ceapa calita.

Asezonam cu sare si piper dupa gust, apoi o lasam sa se raceasca.

Dupa ce carnea si ceapa s-au racit, adaugam oul batut si smantana si omogenizam.

Dam umplutura de-o parte, si ne ocupam de aluat.

Foaia de aluat decongelata o punem intr-o forma de tarta unsa cu putin ulei, acoperind si marginile. Taiem surplusul de aluat.

Punem apoi compozitia de carne, iar din aluatul ce ne-a ramas decupam diverse forme, dupa preferinta. Eu am facut stelute, cu o forma de fursecuri.

Ungem tarta cu oul batut cu lapte si o dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste calda sau rece, este buna oricum.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rapida cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piept de pui si ciuperci