Tarta "Martisor"

de lia maria in Prajituri, 8 Mar 2012 | 4449 vizualizari

 

La multi ani tuturor domnisoarelor si doamnelor cu ocazia zilei de 8 MARTIE !

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml suc natural de rodie
  • 100 g zahar
  • ½ lingurita colorant rosu
  • 150 g margarina topita
  • Pt umplut:  
  • 600 g branza dulce de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pt décor  
  • Ciocolata rasa (eu am folosit bomboane cu fondant)

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta "Martisor":

Intr-un vas incapator, cernem  faina cu praful de copt, adaugam sucul de rodie in care am dizolvat zaharul si colorantul si la final margarina topita si racita. Framantam un aluat nelipicios, pe care-l dam la frigider pentru 30 minute.

Pregatim o forma, in cazul meu si pentru ca este o tarta cu dedicatie, am folosit forma de inima, o ungem cu unt si o tapetam cu faina.

Pe masa de lucru intindem aluatul ajutandu-ne de sucitor si tapetam tava, radicand aluatul si pe margini.

Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30 minute, la foc mediu, apoi lasam la rece.

Intre timp punem gelatina la hidratat. Separat ,batem frisca tare, adaugam zaharul, extractul de vanilie si branza dulce. Incalzim gelatina pana devine transparenta (fara sa o fierbem), o lasam putin la racit, apoi o incorporam in amestecul de frisca cu branza.

Umplem tarta, decoram cu ciocolata si dam la rece pentru 60 minute.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta "Martisor"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tarta cu caise - Reteta delicioasa fara zahar

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz - Super rapida si delicioasa

pe 12.05 la 20:32

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarte alsacienne