Tarta Linzer cu gem de prune

de RuxyRux in Prajituri, 26 Sep 2011 | 13167 vizualizari

 

Reteta apartine Laurei Laurentiu si e supeeerba...iti multumesc Laura!
Astazi am primit gem facut de mama( tot mama) din prune, si cum visam de multa vreme la tarta asta deosebita am ales sa probez de data aceasta reteta de fata...eu am dublat cantitatea de aluat avand o tava mai mare si am facut si mici modificari...am sa pun cantitatile asa cum se regasesc in reteta Laurei.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 100 gr unt rece
  • 50 gr migdale macinate
  • 1 ou mare
  • 150 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • putina apa rece
  • 300 gr gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Linzer cu gem de prune:

Eu am amestecat toate ingredientele la mixer la inceput si cand a inceput sa se lege aluatul l-am scos in vasul de framantat, apoi  am adaugat si putina apa...aici atentie caci nu se specifica in reteta cata apa veti pune...deci o veti face lingura cu lingura in timp ce veti framanta aluatul cu mana pentru a va da seama cand sa va opriti.( eu zic ca intra pana intr-un sfert de pahar). Faceti o bila din aluat o infoliati si o dati o ora la rece.

Dupa o ora veti imparti aluatul in doua 2/3 si 1/3...( o bila mai mare si una mai mica). Se intind folie pe masa pe rand...cea de jos se aseaza in tava tapetata cu foaie de copt, se inteapa foaia din loc in loc si se adauga gemul, se unge bine suprafata si apoi din a doua foaie se taie suvite care se aseaza in forma de grilaj deasupra. Se coace 30 de min la 170 grade.

Se lasa la racit apoi se portioneaza dupa dorinta si se pudreaza cu zahar.

Cand erau copiii mei micuti le faceam aceasta tarta Linzer( in tava de cuptor) si tare mult le placea.

 

TIPS-URI

1

Untul meu era de la frigider si ca sa-l dezghet rapid si sa il pot folosi imediat l-am dat pe razatoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Linzer cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu prune, mere si nuci