Tarta Linzer

de T I M E A in Prajituri, 28 Ian 2013 | 7316 vizualizari

 

Nu stiu cum de nu am postat pana acum reteta aceasta. E printre primele retete postate pe blogul meu, deci nu imi cereti ca nu am :).

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 g nuca macinata/sau faina de migdale
  • 150 g unt moale sau margarina
  • ½ lingurita scortisoara
  • un varf de cutit sare
  • o lingurita de coaja de lamaie
  • 150 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri mari (2 pt blat si 1 pt uns)
  • o lingurita lapte
  • 400 g dulceata de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Linzer:

Se pun intr-un bol: untul/ margarina, scortisoara, sarea si coaja de lamaie apoi se adauga treptat faina si nuca macinata mixind incet.

Se adauga apoi zaharul pudra si cele 2 galbenusuri mixand pana obtinem o compozitie omogena.

Aluatul astfel obtinut se pune la frigider o ora. 

Se imparte aluatul in trei. Din 2/3 din aluat intindem o foaie de aprox 1,5 cm grosime si o asezam in forma pentru tarta.

Punem apoi dulceata si o nivelam frumos, iar din restul de aluat se face un grilaj peste dulceata apasand pe margini.

Galbenusul ramas se amesteca cu o lingurita de lapte si se unge grilajul.

Prajitura se coace la 180 grade in cuptorul preincalzit aprox 40-45 min pana se rumeneste crusta si fierbe gemul. 

Dupa ce s-a racit prajitura pudram marginile cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Linzer" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de gutui - de post