Tarta de orez cu dovlecei

de lilik in Aperitive / Garnituri, 9 Oct 2010 | 4379 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 300 gr faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 150 ml apa minerala

pentru umplutura:

  • 650 gr dovlecei
  • 1 ceapa potrivita
  • 200 gr orez
  • 200 gr carne tocata(facultativ)
  • 50 gr parmezan
  • 2 oua
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de orez cu dovlecei:

facem un aluat din ingredientele de mai sus ,il framantam bine apoi il invelim in folie si il dam la frigider 20-30 min.intre timp spalam dovleceii,ii curatam si ii dam pe razatoarea mare;ii punem intr-un vas cu putina sare.curatam ceapa si o tocam,o punem cu putin ulei intr-o tigaie sa se innabuseasca la foc mic cu capacul pus cca 7-8 min.cand s-a inmuiat ceapa punem carnea si o lasam putin ,apoi adaugam si dovleceii scursi de zeama;mai lasam pe foc cca 10 min si stingem.fierbem orezul in apa cu sare,il scurgem si il unim la compozitia de dovlecei,impreuna cu ouale,sare si piper dupa gust.

intindem foaia si o punem intr-o tava,lasand bordurile pe afara.punem compozitia si inchidem la centru.ungem cu lapte sau ou batut si dam la cuptorul preancalzit la 170° timp de 45 min cca.

servim calduta sau rece dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de orez cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei si piept de pui