Tarta cu zmeura

de epurasha2bb in Prajituri, 29 Iul 2010 | 5284 vizualizari

 

tot din retetele vechi :)

 

INGREDIENTE

  • o farfurie adanca plina cu zmeura
  • 300 g zahar
  • zahar vanilinat
  • 1 esenta mica vanilie
  • zahar pudra
  • 400g faina
  • 250 g  margarina 
  • 3 galbenusuri
  • chipsuri de ciocolata alba
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura:

Se spala zmeura cu grija si se lasa sa se zvante.

Se face un aluat fraged din margarina, faina, zahar, esenta vanilie si 3 galbenusuri.Se lasa la rece vreo 2 ore.Apoi se intind 2 foi subtiri cat sa acopere o tava rotunda de tarta.Se aseaza prima foaie in tava si se introduce in cuptorul incins in prealabil cam 5 minute apoi se scoate, se presara fructele pe toata suprafata si chipsurile de ciocolata alba si se adauga bentitele de aluat facute din a doua foaie incrucisate ca un gratar.Se da din nou la cuptor pana se rumeneste .Se scoate, se lasa se se raceasca si se presara zahar pudra deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Julie 1

29.07.2010, 21:55

Zmeura!...mmmmm!

mena29 1

30.07.2010, 07:59

diana_k 1

01.08.2010, 12:36

frumoasa tarta si cu zmeura pe deasupra...buna rau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie