Aluat:
Crema zahar ars:
Pregatim aluatul cu toate ingredientele , se framanta bine si se inveleste in folie de plastic,se da la frigider pentu 1h.
Intr-o oala cu apa fierbinte se pun prunele , iar cand s-au umflat se scot samburii si se scurg bine de apa.
Scoatem aluatul din frigider si se intinde cu sucitorul, formam foaie rotunda intr-o forma pentru tarta, intepam cu furculita si dam la cuptorul preincalzit la 180 degrade pentru 20 de minute. Intre timp ne ocupam de crema.
Intr-o oala inalta punem zaharul brun si-l lasam sa se topeasca,cand s-a topit il luam de pe foc si cat zaharul este lichid il distribuim pe peretii vasului si il lasam sa se raceasca 10 minute. Intr-un bol mixam ouale pana devine un amestec spumos,adaugam zaharul treptat si esenta, adaugam laptele treptat si amestecam continuu. Varsam tot continutul si prunele peste zaharul caramelizat , coacem zaharul in bain marie,cand incepe sa se inchege , preincalzim cuptorul la 160 de grade si coacem crema pentru 1h si 30 de min.
Cand este foarte legata si rumenita se scoate , se varsa in forma de tarta se mai lasa la cuptor preincalzit 10 minute si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se presara deasupra scortisoara.
Se serveste rece!