Tarta cu spanac si trei branzeturi

de dantes in Mancaruri de legume, 14 Mar 2020 | 2557 vizualizari

 

O tarta foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina alba
  • 150 ml lapte
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingura ulei
  • dupa gust sare
  • Pentru umplutura
  • 200 gr spanac proaspat
  • 1 buc ceapa verde
  • 1 lingura ulei
  • 150 gr branza Gorgonzola
  • 100 gr branza proaspata de vaci
  • 50 gr cascaval
  • 1 ou
  • 1 lingurita gris de grau
  • dupa gust sare de mare fina
  • dupa gust piper macinat
  • dupa gust cimbru uscat
  • Pentru crusta
  • 2 oua
  • 50 gr cascaval
  • 1 lingura faina alba
  • dupa gust sare de mare fina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si trei branzeturi:

  • Punem faina intr-un vas. O amestecam cu drojdie si sare.

  • Facem o adancitura pe mijloc, turnam uleiul si laptele caldut, framantam totul bine si lasam la dospit 30 de minute.

  • Oparim spanacul, il scurgem bine si il tocam.

  • Taiem ceapa si o punem la calit in ulei, apoi adaugam spanacul tocat si il calim 2-3 minute.

  • Adaugam gorgonzola taiata in cubulete si amestecam, pana cand se topeste, apoi se adauga branza proaspata, oul batut cascavalul ras si o lingurita de gris si condimentam dupa gust.


  • Aluatul il intindem cu sucitorul pe un blat si il asezam intr-o forma de tarta tapetata si il intepam pe alocuri cu o furculita.

  • Se toarna umplutura de spanac cu branzeturi si o netezim.

  • Pentru crusta de deasupra, batem doua oua si le amestecam cu cascavalul ras, o lingura de faina si sare si se toarna peste tarta si se intinde cat se poate.

  • Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 160°C pentru 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si trei branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac in sos bechamel