Tarta cu spanac

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2013 | 4327 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • cca 250 -300 gr. faina neagra
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 cub de drojdie
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita de zahar
  • Umplutura:
  • 1 pachetel de spanac congelat
  • 3-4 linguri de ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de bulion
  • Decor:
  • 1 ou
  • 100 gr.cascaval Delaco (dat pe razatoare)
  • cateva masline negre
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac:

Preparam mai intai umplutura: spanacul se caleste in ulei pana se evapora apa, adaugam usturoiul tocat si condimentam,apoi lasam sa se raceasca acest amestec.

Framantam un aluat din toate ingredientele, intindem o foaie de marimea vasului termorezistent in care dorim sa preparam aceasta tarta, avand grija ca peretii vasului sa fie captusiti cu aluat. (Lasam deoparte restul de aluat pentru ca-l vom folosi la acoperit. ) Peste foaia asezata in vas adaugam cele doua linguri de bulion, nivelam sa fie repartizat pe intreaga suprafata,apoi adaugam umplutura de spanac.

Intindem restul de aluat, daca vreti puteti decupa forme pe care sa le asezat deasupra spanacului. Ungem cu ou batut intreaga suprafata a tartei, presaram cascavalul, macul, decoram cu masline si dam la cuptor (care trebuie sa fie preincalzit) pentru cca 40 min. la temp. moderata (160 grade).

 

 

TIPS-URI

1

Se poate servi calda sau rece (dupa preferinta), e buna oricum! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 1100 lei
2799.99 lei
1699.99 lei

COMENTARII (16)

laura_n 1

30.04.2013, 21:55

excelenta, eu sunt fan spanac, mai ales tarte cu spanac

Alexandra Elena 1

30.04.2013, 23:01

ce bine arata

diana_k 1

01.05.2013, 09:53

foarte buna tarta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu ciuperci, cașcaval și ceapă caramelizată