Aluat: Se pun toate ingredientele intr-un bol, framantam, dupa care facem o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o tinem in frigider 30 minute
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Incingem uleiul de masline in tigaie in care calim ceapa, usturoiul si baconul. Adaugam spanacul si se mai caleste inca 2-3 minute la foc mediu. Condimentam cu sare si piper. Se lasa cateva minute sa se racoreasca.
Ricotta o amestecam cu ouale, samantana si parmesan, adaugam spanacul(daca mai este nevoie condimentati cu sare si piper). Amestecam pentru omogenizare.
Punem aluatul pe masa unde in prealabil am cernut faina si intinde aluatul cu sucitorul. O forma de tarta (30 cm) se captuseste cu hirtie de copt sau unt si faina. Aluatul de tarta se aseaza in forma si intepam din loc in loc cu furculita. Se toarna compozitia de spanac si se niveleaza, decoram cu rosii si ardei iute.
Bagam tarta la cuptorul in prealabil incalzit la o temperatura de 200 de grade pentru cca 40-45 min. Se lasa la racit cca 30 minute inainte sa o servim.