Tartă cu portocale și ciocolată

de Zamfira in Prajituri, 28 Oct 2015 | 3689 vizualizari

 

Vă aduc în atenție o ,,tartă” cremoasă și foarte aromată, gust plăcut dat de portocale și ciocolată. Este un desert perfect pentru o ocazie specială, timpul de pregătire fiind unul foarte rapid. Pentru că se apropie o mare și frumoasă sărbătoare ,,Sfintele Sărbători Pascale”, vă recomand această tartă colorată și apetisantă, spre bucuria copiilor dar și al adulților, cu mult drag de la Buburuza Bucătăreasă.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj
  • 400 ml smântână
  • 3 gălbenușuri
  • 4 linguri ciocolată moale(nutella)
  • 3 portocale(zemoase-grecești)
  • 50 g ciocolată rasă(amăruie sau cu lapte)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu portocale și ciocolată:

Dezghețăm pachetul foietaj.

Curațăm cele 3 portocale de coajă și de partea albă, le feliem la o grosime de 0,5 cm.

Ungem o tavă de tartă cu puțină grăsime(unt sau ulei) și pudrăm cu făină.

Așezăm foaia în tavă în așa fel încât să acoperim și marginile.

Ungem toată foaia cu ciocolată moale(dacă ciocolata e prea tare, ținem cutia câteva minute în apă fierbinte).

Omogenizăm smântâna cu cele 3 gălbenușuri și o turnăm peste stratul de ciocolată, scuturând uşor tava pentru a se aşeza.

Punem feliile de portocale peste smântână.

Presărăm ciocolată rasă deasupra. Punem tava în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute la foc potrivit. Feliem tarta doar când s-a răcit.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu portocale și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu bulion si crema de ananas