Tarta cu piersici

de mena29 in Prajituri, 18 Iul 2010 | 4411 vizualizari

 

Am luat reteta din revista ,,Bucataria de azi".A iesit buna dar cred ca data viitoare cand o voi mai face voi pune in aluat si o lingurita de praf de copt .

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 250 grame faina
  • 1-2 linguri zahar
  • 125 grame unt
  • 1 ou.
 Pentru umplutura:
  • 7-8 piersici coapte
  • 400 grame branza de vaci
  • 150 grame zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie si portocala
  • 2 linguri rom sau coniac.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici:

Spalam piersicile,le oparim si curatam pielitele(operatie pe care eu nu am facut-o si mi-a parut rau),scoatem samburii,le stropim cu coniac si le lasam asa putin.Framantam un aluat din toate ingredientele,il lasam la rece 1/2 ora dupa care il intindem cu sucitorul si-l punem in tava acoperita cu hartie pentru copt.Dam tava la foc pentru maxim 10 minute.Pentru umplutura batem ouale cu zaharul pana cresc in volum.Adaugam branza de vaci,aromele si amidonul.Amestecam bine.Turnam peste aluatul copt 10 minute,deasupra asezam piersicile cu fata in jos si dam la cuptor pentru 30-40 minute,depinde de cuptor.Cand este rece pudram cu zahar.Merge bine la cafea.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mena29 1

23.07.2010, 16:23

Epu

Sylvia 1

24.07.2010, 12:19

Vai Mena daca stii de cand visez la tarta asta branza de vaci si fructe aromate mi se pare cea mai potrivita combinatie toate furculitele de la mine

mena29 1

26.07.2010, 10:53

Multumesc Sylvia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin cu mere si capsuni