Tarta cu mure

de rodicamaria in Prajituri, 29 Ian 2013 | 4553 vizualizari

 

Inspiratie EtnoTV-Gheorg

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 75 g zahăr tos
  • 250 g faină albă
  • 1 linguriţă praf de copt
  • esenţă de vanilie
  • 2 oua
  • 400 g mure proaspete sau congelate
  • 200 g crema de branza
  • 100 g zahăr
  • unt şi făină(pt.uns forma)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mure:

Untul îl amestecăm uşor cu zahărul, adăugăm 1 ou, 1 picatura esenţa de vanilie, pana la omogenizare.

Se amesteca faina cu praful de copt şi le adăugăm la compoziţia precedentă (de zahăr, unt si ouă).Amestecăm pentru a omogeniza bine.

Cu aluatul formăm o minge, o învelim cu folie alimentară şi o dăm la frigider pentru 30 min.

Ungem cu unt şi tapetam cu  faină  o formă de tarta , de preferinţă cu pereţii detaşabili.

Intindem cu mana aluatul în formă, creând borduri.Il dăm la cuptor pentru 10 minute aprox.

Intre timp pregatim crema :se amesteca branza cu murele(decongelate in prealabil) , 1 ou,zaharul si o picatura de esenta.

Se da la cuptor la 180°C pentru 30-35 de minute(sau pana se incheaga crema). Când e gata o scoatem din cuptor. Aşteptăm să se răcească complet înainte de a o scoate din formă, apoi o dăm la frigider pentru câteva ore înainte de a o servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Red velvet cheesecake