Tarta cu mere si bezea

de Miha in Dulciuri, 9 Mai 2010 | 5695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 g branza de vaci
  • 50 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 2 galbenusuri
  • 250 g faina
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • Umplutura;
  • 5-6 mere
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 50 g unt
  • Pentru decor:
  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si bezea:

Blat:

Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul si zaharul.

In alt vas se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.

Se intinde o foaie pe masa infainata si se imbraca o forma rotunda detasabila, unsa cu putin ulei.  Aluatul se ridica si pe peretii formei, formand o bordura de 2-3 cm inaltime. Cat timp pregatim umplutura dam tava la frigider.

Umplutura:

Merele curatate se taie cubulete. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se pudreaza cu scortisoara.

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie se adauga untul si se amesteca energic, pana se incorporeaza si obtinem un delicios caramel. Se adauga merele si se amesteca usor cu o spatula, pana toate cubuletele de mar sunt pline de caramel. Lasama la racit.

Presaram in tava putin pesmet si turnam merele. Nivelam si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si vanilia si se bat in continuare, pana obtinem o bezea lucioasa.

Dupa 20 minute de copt, se scoate tarta din cuptor si se spriteaza deasupra bezeaua, sub forma de gratar. Se da din nou la cuptor pana se aureste bezeaua.

Se lasa la racit in tava, se scoate inelul detasabil si se portioneaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Teo 1

09.05.2010, 22:08

va multumesc pt. gandul bun !

ela 1

12.05.2010, 01:32

Miha m-am uitat ieri la metro,la posh-uri,am avut dreptate,era 41,6 ron si nu era profesional,dupa cum mi s-a parut,dar la selgros era prof si nu era asa scump

Miha 1

12.05.2010, 09:35

Ufff...scump doamna scump...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Duo