Tarta cu mere

de Irina in Prajituri, 27 Feb 2013 | 17485 vizualizari

 

Am gasit o reteta de tarta cu mere delicioasa. Aluatul e foarte fraged si poate fi folosit cu tot felul de umpluturi. Eu am folosit mere caramelizate...

 

INGREDIENTE

  • Pt aluatul de tarta
  • 220 g faina alba
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 varf lingurita de sare
  • 125 g unt rece
  • 60 ml apa cu gheata
  • Pt umplutura
  • 7-8 mere
  • 5-6 linguri zahar brun ( puteti pune mai mult sau mai putin, dupa cum doriti sa iasa tarta de dulce)
  • scortisoara
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Eu am folosit robotul de bucatarie pentru aluat si l-am preparat imediat.

 Aluatul de tarta:

Puneti faina, zaharul si sarea in robot si amestecati de cateva ori. 

Taiati untul in cubulete, adaugati-l in vas si amestecati pret de 8-10 secunde, cat bucatile de unt sa se fi amestecat cu faina, dar sa mai ramana si bucatele de marimea bobului de mazare.

Adaugati apa cu gheata si lasati robotul sa amestece inca de 10-12 ori. Daca aluatul nu se faramiteaza atunci cand este ciupit inseamna ca e gata.

Puneti putina faina pe blatul de lucru, puneti aluatul peste si dati-i forma unui disc. Acoperiti cu folie de plastic si dati la frigider o ora sau chiar peste noapte.

Umplutura:

Intre timp, spalati merele, curatati-le de coaja si cotor si taiati-le felii.

Intr-o tigaie incinsa puneti merele, adaugati zaharul si amestecati pana merele isi lasa zeama si apoi se incheaga ca un sirop.

Adaugati un praf de scortisoara si putina esenta de rom si amestecati pana se caramelizeaza merele. Au prins o culoare minunata...

Prepararea tartei:

Pe blatul presarat cu faina asezati aluatul, intindeti pana obtineti o foaie subtire, putin mai mare decat tava in care veti pune tarta. Tava ungeti-o cu putin unt.

Intindeti aluatul in tava: rulati aluatul pe sucitor si desfasurati-l peste tava, cu grija. Asezati bine aluatul in tava si puneti merele pe deasupra, intr-un strat uniform.

Trageti marginile aluatului peste umplutura, lasand centrul descoperit.

Cu o pensula ungeti marginile aluatului cu putina apa si presarati pe deasupra zahar .

Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade, cam 15 minute, dupa care micsorati temperatura la 180 grade si mai tineti tarta inca 20-25 minute, verificand sa nu se coaca prea tare.

Lasati sa se raceasca putin, apoi taiati triunghiuri tarta si serviti! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheese cake cu fructe de padure