De cateva zile incerc sa imi gasesc timpul necesar pentru a posta aceasta reteta, se pare ca in sfarsit reusesc. Am facut de ceva vreme aceasta tarta care mi s-a parut deosebita, cu un gust foarte proaspat si lejer, perfecta pentru o dupa-amiaza sau o cina mai lejera.
Preparare : pregatim foaie de tarta asezand-o in tava cu tot cu hartia de copt si o intepam cu furculita din loc in loc ca sa nu se ridice in tava la copt.
Intr-un bol mare pregatim crema, amestecand usor crema mascarpone, cu branza ricotta si cu 100 de grame de zahar. Dupa ce s-a omogenizat compotitia se adauga rand pe rand cate un ou intreg pana se incorporeaza si cele trei oua. Se pun deasupra fructele in functie de preferinte si inspiratie, eu eram cam grabita .
Se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 de grade, timp de 35-40 de minute pana se leaga bine crema. Pentru a se evita arderea ei se pune o tava de protectie la un etaj inferior al cuptorului . Cu siguranta ca voi repeta aceasta reteta si cu alta combinatie de fructe, e o reteta usor de preparat si merita incercata !