Se spala capsunile,se curata coditele,se taie in doua si se acopera cu 7linguri zahar si se lasa sa stea 1ora.Lasam cateva capsuni pentru ornat.
Se freaca galbenusurile cu 6linguri de zahar pana se albesc,se adauga treptat uleiul,laptele,faina,praful de copt si amidonul.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in aluat,omogenizand bine.Se tapeteaza o forma de tort mai mare cu hartie de copt si se rastoarna compozitia si se da la cuptor 25minute pana se coace blatul.
Zeama rezultata de la capsuni se scurge si se completeaza cu apa pana la 300ml lichid.
Gelatina se amesteca cu 3linguri zahar apoi se toarna sucul de capsuni cu apa si se pune pe foc 1minut pana se incheaga.Se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste capsuni.
Dupa ce s-a racit blatul,se desprinde hartia de copt si se pune inapoi in forma.Se rastoarna capsunile peste blat si se lasa la rece o ora.
Preparam budinca cu 3linguri de zahar(dupa instructiunile de pe plic),se adauga untul si se omogenizeaza bine.Se toarna budinca peste capsuni si se mai lasa la rece sa se raceasca.
Intre timp preparam frisca cu intaritorul de frisca si zaharul pudra
Se bate frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se orneaza tarta dupa gust.Mai lasam la rece cateva ore.