O tarta rapida si delicioasa!
Ciresele se spala, se curata de samburi si se lasa sa se scurga.
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare, apoi se pune uleiul, galbenusurile pe rand, coaja rasa de lamaie, iar la final faina in doua reprize, amestecand cu o spatula cu miscari usoare pana la omogenizare. Se unge tava pentru tarta cu unt, se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentri cca 20-25 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit in tava.
Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si amidonul si se toarna in fir subtire laptele omogenizand. Se pune pe foc mic, amestecand continuu pana obtinem o crema groasa, ca la budinca. Se ia de pe foc, se adauga untul si esenta de vanilie si se amesteca. Se lasa sa se raceasca. Intre timp amestecam mascarpone cu cele 2 lg de zahar pudra. Se incorporeaza cate putin in crema de vanilie, omogenizand bine. Se da crema la rece.
Dupa ce s-a racit blatul, se rastoarna pe un platou. Se toarna crema, se niveleaza si se aseaza ciresele dupa imaginatie. Se da la rece inainte de a fi servita.
Pofta buna!
1
Eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm, si 4 forme de mini tarte.
2
Se pot folosi si altfel de fructe de sezon.
3
Se poate renunta la mascarpone, preparand o cantitate mai mare de budinca.