Am avut un plic de crema rapida care urma sa expire, asa ca l-am folosit la o tarta...tare buna a iesit!:)
Aluat fraged:
Crema de vanilie:
Crema de vanilie: intr-un bol punem praful pentru crema, zaharul pudra si laptele.
Mixam pana se intareste, apoi dam crema la frigider pana pregatim aluatul.
Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina, praful de copt si sarea.
Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.
Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.
Aluatului rezultat i se da forma de bila, se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.
Scoatem apoi aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe masa infainata.
Tapetam o tava de chec cu hartie de copt, asezam aluatul in tava si il "aranjam" presand usor cu mana, mai ales la colturi.
Dam poi tava la cuptorul preincalzit si o lasam vreo 20 de minute, pana se rumeneste usor.
O lasam sa se raceasca, apoi o umplem cu crema de vanilie.
Dam la frigider pana la servire.
Pofta buna!