pentru crema:
pentru bezea:
Foaia de aluat fraged se pune in forma ,se inteapa,se acopera cu hartie de copt si fasole si se coace 20 minute in cuptorul incins dinainte la 160 grade.
Crema:
Intr-o cratita se pun la fiert apa cu zaharul si untul.Separat,se amesteca galbenusurile cu amidonul dizolvat in putina apa.Se adauga peste amestecul de apa,zahar si unt,amestecand repede si bine.
Se pune tot amestecul pe foc mic,amestecand in continuu,pana la obtinerea cremei.Se adauga acum coaja de portocala si sucul,se amesteca pana la incorporarea completa a acestora.
Se pune crema peste aluatul copt si se da la cuptor pentru inca 5 minute.
In acest timp,preparam bezeaua:
Amestecam zaharul cu apa si le punem pe foc sa fiarba.
In acelasi timp,batem bine albusurile cu un praf de sare si putina zeama de lamaie.
Cand siropul de zahar incepe se fiarba,varsati-l progresiv peste albusuri,fara sa atingeti paletele mixerului.Bezeaua trebuie sa fie dura.
Adaugati bezeaua peste crema tartei,de maniera cat mai dezordonata(mie nu-mi iese niciodata dezordonata;) )Dati din nou tarta la cuptor pentru inca 5 minute.
Tarta se taie doar atunci cand s-a racit complet !
Pofta buna !
1
Stratul meu de bezea a iesit cam inalt,cred ca 2-3 albusuri sunt suficiente !