TARTA CU COACAZE

de Roda in Prajituri, 6 Iul 2009 | 9110 vizualizari

 

Este un aluat de tarta ce poate fi umplut cu orice fel de fruct ,nu numai coacaze.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 350g.faina,
  • 1 lingurita sare,
  • 225g.unt,
  • 120ml.apa rece;
  • Umplutura de coacaze :
  • 570g.coacaze negre,
  • 100g.zahar,
  • 20g.gris,
  • 2 lingurite suc de lamaie,
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie;
  • Pentru uns tarta:
  • 1 albus de ou,
  • 1 lingura smantana;
  • Pentru servit:
  • frisca sau crema de vanilie;
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TARTA CU COACAZE:

(1 portie/12 felii)

1.Intr-un castron,se amesteca faina, sarea si zaharul.Se adauga untul taiat bucatele  si se amesteca bine.Se toarna apa rece si se continua procesul de amestecare a ingredientelor.Se pune aluatul pe planseta, se framanta si se imparte in doua.Fiecare parte se impacheteaza in folie si se pastreaza la frigider cca.1 ora.Acest lucru va raci untul si va fixa glutenul in faina.

2.1/2 din aluat se intinde si se captuseste cu el o forma rotunda de tarta ,unsa si infainata in prealabil.Se acopera cu folie si se tine 30 de minute , in frigider.Se intinde si cealalta jumatate de aluat si , cu o forma de stea, se decupeaza 20 de stele.

3.Se preincalzeste cuptorul la 200*C.Se scoate forma de tarta din frigider si se umple cu urmatoarea crema:intr-un castron se amesteca zaharul , grisul,sucul de lamaie si coaja rasa de lamaie.Coacazele se pun intr-un bol mai mare,se adauga compozitia de zahar si se amesteca usor.Se pune umplutura peste blat  si se acopera cu cele 20 de stele decupate.Se bate albusul spuma , se amesteca cu smantana si ,cu pensula, se ung stelele de aluat .Se coace tarta 20 de minute ,apoi se reduce temperatura cuptorului la 170*C si se continua coacerea inca 30 de minute,pana stelele se rumenesc.

4,Se scoate tarta si se lasa sa se raceasca .Se serveste la temperatura camerei, cu frisca sau cu crema de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "TARTA CU COACAZE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza dulce si capsuni