Tarta cu cirese

de Bayram in Dulciuri, 17 Iun 2011 | 4839 vizualizari

 

Pt prima mea tarta cred ca mia iesit chiar f bine!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 10-12 linguri apa rece
  • 1 plic crema de vanilie
  • 800 g cirese fara samburi
  • 3 pliculete gelatina
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese:

Se pune faina intr-un castron, untul rece se incorporeaza cu furculita ( nu folositi mana pentru a framanta), pana cand compozitia are aspectul unor firmituri mari de paine. Se stropeste apoi cu apa rece in care s-a diluat sarea si se amesteca cu furculita in sens circular. Aluatul se strange in maini si se da forma unei mingi fara sa se framante, se inveleste in folie si se da la rece timp de 30 min.

Dupa 30 min se scoate aluatul si se imbraca forma de tarta, se da la cuptor timp de 20 min, apoi se lasa la racit.

Se prepara crema de vanilie, se raceste iar apoi se pune peste aluatul din tava.

Ciresele se pun timp de 10 min la fiert cu 200 ml apa, cu zaharul si cu gelatina.

Se lasa la racit apoi se toarna peste tarta! Se da la frigider pt cel putin 2 ore!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]