Tarta cu branzica telemea la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 20 Iun 2013 | 4206 vizualizari

 

va spuneam ca ai mei prunci nu vor sa auda de carne... astfel incat tarta asta le-a fost dedicata in exclusivitate! Au devorat-o cat ai clipi, asa ca nu acceptam cereri ca nu (mai) putem onora....

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba
  • 125 gr margarina
  • 1 ou
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 cubulet drojdie proaspata
  • 4 linguri de lapte caldut
  • 4 linguri de bulion
  • 2 linguri de smantana
  • branzica telemea, cca 70 gr.
  • cascaval (taiat feliute subtiri) cca 70 gr.
  • 5 masline negre
  • cascaval ras, cca 50 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branzica telemea la cuptor:

Pregatim aluatul astfel: preparam maiaua amestecand 2 linguri de faina cu laptele caldut, drojdia maruntita, zaharul si sarea.Lasam sa-si dubleze volumul, adaugam margarina, oul si restul de faaina+ semintele de floarea soarelui. Obtinem un aluat elastic pe care-l intindem cu sucitoarea si il asezam intr-un vas termorezistent avand grija sa cuprinda si peretii vasului. Surplusul il decupam dupa forma vasului si il vom taia marunt la final sa acoperim tarta. Lasam forma cu aluatul la dospit pentru 10 minute.

Dupa ce acest timp s-a scurs,ungem aluatul cu doua linguri de bulion, apoi cu doua linguri de smantana si asezam branzica telemea si cele 70 gr cascaval(taiate feliute subtirele).

Ramasitele de aluat pe care le-am obtinut cand am decupat dupa forma tavii le vom folosi umpland golurile ramase si niveland tarta. Asezam maslinele peste aceasta umplutura. Amestecam bulionul ramas (2 linguri) cu 2 linguri de apa rece, si decoram tarta. La final adaugam si cascavalul ras si dam forma la cuptor la temperatura medie pana cand tarta capata culoare aurie (180 grade cca 40 minute)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzica telemea la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza