Tarta cu branzeturi la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2013 | 4286 vizualizari

 

servita la cina iar ceea ce ramane la micul dejun alaturi de un pahar de lapte batut sau suc de rosii

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • sare dupa gust
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 4 linguri pasta de rosii
  • busuioc uscat
  • cca 100 gr branza telemea maruntita
  • cca 100 gr branza proaspata de vaci
  • 1 felie de cascaval
  • cateva masline negre
  • Topping:
  • 70 gr cascaval Delaco ras
  • busuioc si rozmarin uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branzeturi la cuptor:

Pasii de lucru:

-cernem faina intr-un bol, adaugam praful de drojdie,oul,zaharul,sarea si laptele caldut. Amestecam energic (cca 10 min) si incorporam pe rand uleiul.

-Impartim aluatul in doua. Intindem doua foi dupa marimea vasului termorezistent in care vrem sa coacem tarta. Lasam la dospit cca 15 / 20 minute.

-asezam una dintre foi in forma. O ungem cu doua linguri pasta de rosii. Presaram busuioc uscat, adaugam felia de cascaval,maslinele, apoi branza telemea maruntita.

-in spatiile ramase libere vom imparti branza proaspata de vaci in asa fel incat la final trebuie sa avem suprafata nivelata pentru ca urmeaza sa acoperim tarta cu cea de-a doua foaie.

-dupa ce am acoperit tarta cu cea de-a doua foaie, o ungem si pe aceasta cu celelalte doua linguri de pasta de rosii, presaram deasupra cascavalul Delaco ras,busuioc si rozmarin uscat.

-dam tarta la copt in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata (160-170 grade) pentru cca 50-60 min, pana  capata culoarea aceea aurie si aspect de rumen si irezistibil...

Se poate servi atat fierbinte cat si rece.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzeturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

simona72 1

30.08.2013, 20:07

Ce bunatae ai facut si era sa nu vad!!

Valclaudia 1

30.08.2013, 20:49

te iertam, ca esti in concediu! Cum e? Sper sa va simtiti bine si sa veniti cu bateriile incarcate....

diaconta 1

01.09.2013, 16:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute