Tarta cu branza si dovlecel

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 23 Iul 2016 | 7851 vizualizari

 

O tarta buna, satioasa si de sezon!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 250 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 2-3 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 280 g branza framantata
  • 200 g iaurt gras
  • 1 ou
  • sare, piper dupa gust
  • 1 dovlecel
  • 1/2 ardei gras
  • frunze patrunjel proaspat
  • masline negre fara samburi
  • rosii cherry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si dovlecel:

Blatul: Intr-un vas se pune faina, sarea, oul batut si untul rece taiat bucatele mici. Se amesteca si se adauga apa in functie de cat este necesar, 2-3 lg. Se framanta un aluat omogen. Se da la frigider pana se pregateste umplutura.

Pt. umplutura: Se curata dovlecelul, se spala si se da pe razatoarea mare. Se presara sare deasupra si se lasa 15 minute deoparte, apoi se scurge bine de apa (se strange in pumni).

Se pune intr-un bol branza, iaurtul si oul batut. Se omogenizeaza. Se taie ardeiul gras cubulete, maslinele se feliaza, se taie marunt patrunjelul. Se pun dovleacul bine scurs, se amesteca apoi se pun restul ingredienteleor. Se amesteca bine apoi se lasa deoparte.

Se ia aluatul si se intinde in forma rotunda putin mai mare decat diametrul tavii. Se imbraca tava cu aluatul, inclusiv peretii. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15 minute.

Se scoate tava din cuptor, se toarna umplutura, se niveleaza iar deasupra se aseaza rosiile cherry taiate in doua. Se da la cuptor din nou si se lasa pana se rumeneste si branza capata o culoare aurie.

Se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dovlecelul l-am folosit cu tot cu miez, nu avea seminte mari.

2

Se pot folosi orice ingrediente preferati pentru umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas