Ador tartele, iar combinatia asta mi se pare grozava...
Aluatul l-am facut rapid la robotul de bucatarie. Am pus faina in robot, untul rece de la frigider taiat cubulete si am pornit robotul ana aluatul a devenit unul nisipos. Am adaugat si restul ingredientelor, am mai pornit robotul pana ce aluatul s-a adunat in forma de minge. Am pus aluatul in folie alimentara si l-am dat la frigider pt 30 minute. Intre timp pregatim tava pt tarta: o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina.
Dupa ce aluatul a stat suficient la frigider, il impartim in doua si dintr-o bucata cu ajutorul sucitorului intindem o foaie pe care o asezam in tava pregatita. Punem umplutura de la borcan de mere si gutui.
Prajim usor nucile si fulgii de migdale, le amestecam cu cerealele si ii punem peste umplutura. Stropim cu Amaretto. Din cealalta bucata de aluat rupem bucatele si punem deasupra. dam tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 30-40 minute, pana devine aurie deasupra. Pofta buna!!
1
aluatul cu cat este tinut mai mult la frigider cu atat este mai usor de lucrat cu el...chiar daca se rupe se "peticeste" usor
2
aluatul de deasupra pt crumble se poate da la congelator pt 20-30 minute si se poate da pe razatoare