Pentru mine, o felie de tarta cu fructe aromate si o cafea, inseamna micul dejun suprem :)
Pregatim aluatul in felul urmator: intr-un bol frecam bine margarina/untul cu zaharul, adaugam bicarbonatul stins cu lamaie, varful de sare, oul si cele 2 linguri de apa. Adaugam treptat faina pana putem amesteca cu lingura de lemn apoi turnam compozitia pe o plansa tapetata cu faina si framantam pana nu se mai lipeste de degete. Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Dupa o ora impartim aluatul in doua parti, una usor mai mare decat cealalta.
Partea mai mare o intindem si o asezam in tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.
Impungem aluatul cu furculita apoi dam la cuptor la foc mic timp de 10 minute.
Pregatim umplutura: fructele si sucul de afine le amestecam cu zaharul si le punem pe foc.
Luam 3 linguri din suc si il amestecam cu amidonul. Cand incepe sa fiarba turnam si amidonul peste fructe si lasam sa fiarba pana se ingroasa usor.
Scoatem tava din cuptor si turnam jeleul de fructe peste aluat.
Din restul de aluat decupam forme, in cazul meu floricele, si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste aluatul de deasupra.
Scoatem din cuptor si lasam sa sa raceasca.
Apoi pudram si servim!
Un desert delicios sau un mic dejun perfect langa o cana de cafea!