Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2025 | 909 vizualizari

 

Leguma vedetă a sezonului de vară este roșia, așa că pentru azi îți propunem o tartă simplă și delicioasă cu roșii și mozzarella. Pentru Tarta Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, unt, ouă, roșii, mozzarella, busuioc.    

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă
  • Aluat:
  • 300 g făină de grâu
  • 150 g unt rece
  • 2 gălbenușuri
  • 2-3 linguri apă rece
  • sare
  • Umplutura:
  • 2 roșii mari
  • 250 g roșii cherry
  • 125 g mozzarella
  • ulei de măsline
  • busuioc proaspăt
  • oregano uscat
  • in plus:
  • 1 ou pentru uns
  • mix de semințe
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă:

Cum se prepara Tarta Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă:

Tapetează tava de aragaz cu hârtie de copt.

Într-un bol, pune făina, untul rece tăiat cuburi, un praf de sare. Amestecă ingredientele până obții un aluat nisipos. Adaugă cele două gălbenușuri și frământă în continuare. Dacă este nevoie, poți adaugă puțină apă rece. Nu trebuie frământat excesiv, doar până se omogenizează. Dacă îl frămânți excesiv, riști să își piardă frăgezimea. Înfoliază aluatul și pune-l la frigider pentru o jumătate de oră.

Între timp, feliază roșiile mari, iar pe cele cherry taie-le în jumătăți. Feliază și mozzarella. 

Scoate aluatul rece pe blatul ușor înfăinat, apoi întinde-l în strat subțire, sub formă de disc mare. Îndepărtează marginile și transferă foaia de aluat în tava de copt.

Așază feliile de roșii pe aluat, în mijloc, lăsând liberă marginea care va fi pliată. Stropește-le cu puțin ulei de măsline, apoi pune sare, piper și puțin oregano uscat. Pliază marginea aluatului spre interior, sigiland tarta. Unge aluatul cu ou bătut și presară semințe.

Coace tarta în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de aproximativ 30 de minute.

Cu câteva minute înainte să fie gata, scoate tava din cuptor și așază feliile de mozzarella. Reintrodu tava la cuptor pentru câteva minute, până se topește ușor mozzarella.

Scoate tava din cuptor și lasă tarta puțin la temperat. Decorează cu frunze de busuioc proaspăt și savurează cu poftă o felie de tarta excelentă.

Îți recomandăm și varianta dulce de Tarta cu căpșuni și fistic.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

RODIMUR 1

14.07.2025, 12:47

Ce simfonie de culori...

MotanLaOale 1

14.07.2025, 14:25

Rocsi 1

25.07.2025, 20:42

Este una din cele mai bune tarte, mai ales vara, cand rosiile sunt gustoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu mozzarella