Tarta aperitiv cu masline

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 12 Feb 2017 | 5712 vizualizari

 

O bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt
  • 325 gr faina
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri smantana

Umplutura:

  • 500 gr branza sarata cremoasa( telemea)
  • 200 gr smantana
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 1 cana masline
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv cu masline:

Untul rece taiat cubulete, se amesteca cu faina cernuta cu oul, cu smantana, praful de sare, faina si praful de copt si se framanta aluatul, apoi se infoliaza si se tine la rece 30 de minute.

Intre timp, se prepara umplutura, se mixeaza branza cu smantana cu ouale si faina.

Aluatul se intinde pe o suprafata infainata, eu de regula, il intind direct pe foaia de copt, apoi il transfer cu tot cu pergament pe tava de copt.

Am pus deasupra umplutura, am nivelat cu o spatula si am asezat maslinele (eu le-am pus cu tot cu samburi)

Am copt tarta 40 de minute, la 200 de grade C.

Tarta se lasa la racit si apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coronita cu carne tocata