tarta aperitiv

de lilik in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2011 | 4341 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt aluat:
  • 350 gr faina
  • 150 gr unt moale(sau margarina)
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare
pt umplutura:
  • 150 gr sunca
  • 150 gr cascaval
  • 100-150 gr cas afumat
  • 500-700 gr ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou(facultativ)
  • smantana(facultativ)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tarta aperitiv:

Curatam ceapa si usturoiul,le tocam si le punem la calit cu putin ulei,cand incep sa se rumeneasca adaugam ciupercile curatate si taiate felii si le lasam la innabusit pana scade toata apa care o lasa.

Intre timp pregatim un aluat din ingredientele de mai sus si il  impaartim in 2 bucati,una mai mare pt baza si alta mai micuta.

Intindem bucata mai mare si cu foaia obtinuta tapetam o tava si peretii acesteia,pe fund punem un strat de sunca,deasupra unul de cascaval,apoi punem ciupercile si deasupra radem cas afumat(daca va place puneti deasupra un ou batut cu smantana).

Luam cealalta bucata,o intindem si cu foaia obtinuta acoperim tarta,apoi facem cateva gauri cu furculita pt a nu se umfla.

Dam la cuptorul preancalzit la 180° pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "tarta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ela 1

07.01.2011, 18:21

super buna

Ligia Bxl 1

12.01.2011, 12:08

cred ca-i tare bun

lilik 1

13.01.2011, 11:48

Ela,Ligia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez prajit